Golvvärme Tillbehör

Genom att installera golvvärme i ditt hus kan du säkerställa att du alltid har ett behagligt och skönt inomhusklimat. Golvvärme är något som länge varit mycket populärt och som ser till att ditt golv alltid är varmt och skönt att gå på - även för den som gillar att gå barfota.

Har du planer på att installera golvvärme? Läs mer på Elsäkerhetsverket för att säkerställa att det sker på korrekt sätt. Har du redan golvvärme installerat som behöver rustas upp? Här nedan kan du läsa mer om olika typer av golvvärme-tillbehör, t.ex. golvvärmefördelare eller termostater och styrning som effektiviserar din golvvärme.

Köpa golvvärmedelar

Idag finns det ett mycket stort utbud av olika typer av golvvärmedelar som du kan använda dig av. Produkterna kan du med fördel handla i byggvaruhus, men de kan också beställas på nätet så att du kan ta del av de bästa priserna.

VVS Home är en sådan aktör på marknaden som erbjuder golvvärmedelar online. Här återfinns allt för din golvvärme. VVS Home har en lång erfarenhet i branschen och ett stort nätverk av kontakter. Oavsett om du söker efter större reservdelar eller mer unika detaljer kan du hitta det här.

Bild fran vvsobadrum.se

Golvvärmefördelare

När du ska installera golvvärme på mindre ytor och i mindre rum är en golvvärmefördelare ingenting som du behöver. Ska du däremot värma upp större golvytor kan en golvvärmefördelare hjälpa dig att fördela värmen på flera olika slingor. Alla slingor är kopplade till samma fördelare och hur många du behöver beror på ytans storlek, samt dimensionen på det golvvärmerör du använder. Det bästa är att montera fördelaren över golvvärmen, för att förhindra luftfickor.

Bild fran vvsobadrum.se

Kopplingar

Kopplingar krävs för att koppla samman olika delar och komponenter av din golvvärme. På marknaden kan du hitta flera olika typer av kopplingssystem, bland annat presskopplingar, push-kopplingar och så kallade klämringskopplingar. Det är viktigt att du väljer en koppling som passar med dina rör, för att på så sätt minska risken för att kopplingen ramlar av eller orsakar läckage.

Även om du lägger vattenburen golvvärme själv är det viktigt att du kontaktar en behörig rörmokare när det är dags att ansluta värmesystemet. På så sätt kan du vara säker på att arbetet blir korrekt utfört.

Bild fran vvsobadrum.se

Golvvärmeshunt

En golvvärmeshunt kan du använda dig av för att reglera flödet och sänka temperaturen innan vattnet når golvvärmesystemet. Golvshuntar används främst i samband med radiatorsystem, eftersom dessa kräver shuntar för att fungera optimalt. Det är helt enkelt för att golvvärmesystemet ska skyddas och klara av att arbeta på en lägre temperatur.

Bläddra bland ett stort utbud av shuntautomatik på VVSobadrum.se. Här kan du som kund förvänta dig produkter av hög kvalitet för vattenburen värme, med shuntar från kända varumärken som LK Systems och Baxi. VVSobadrum.se erbjuder shuntautomatik för radiator- och golvvärmesystem som är både pålitliga och effektiva samtidigt som de erbjuder personlig service och snabba leveranser för att tillgodose sina kunders behov med låga priser och pålitlig service. Du som kund kan vara säker på att ditt köp av shuntautomatik från VVSobadrum.se kommer att möta dina krav och önskemål.

Bild fran vvsobadrum.se

Golvvärmerör

Golvvärmerör, även kallat golvvärmeslang, är helt enkelt de "rör" som du använder dig av för att leda värmen genom golven på ett tryggt och säkert sätt. Dessa slangar finns i många olika storlekar och dimensioner och det är inte alltid lätt att veta vilken som är bäst. Beroende på vilken dimension du väljer behöver golvvärmerören installeras på olika sätt. Tjockleken har dock ingen betydelse för värmen, eftersom du alltid får samma temperatur oavsett om det är en bredare eller smalare slang du väljer.

Även om rören är framtagna för att klara högre temperaturer bör du följa Boverkets rekommendationer. Enligt dessa rekommenderas inte en högre golvyttertemperatur än 26–27 grader.

Bild fran vvsobadrum.se

Termostater & Styrning

Det finns flera olika typer av termostater som du kan använda till din golvvärme. Med en termostat kan du t.ex. se till att golvet alltid har samma temperatur och att ingen har möjlighet att ändra i inställningarna. Det finns även modernare termostater med smarta funktioner som reglerar golvvärmen beroende på hur kall/varm inomhustemperaturen är.

Med hjälp av termostater och styrning kan du enkelt reglera golvvärmen efter dina behov. Är det varmt i hemmet kan du stänga av den för att spara på kostnaderna, men du kan också höja och sänka temperaturen så att det passar dig.

Söker du fler tips och råd när det kommer till din golvvärme? Besök Boverket.se för att ta del av deras grundtips för golvvärme.